вторник, 25 декабря 2018 г.


Урок з ароматом кави


     19 грудня в рамках атестації  у закладі вчителем української мови та літератури Дериглазовою Наталею Анатоліївною було проведено відкритий урок у 9 класі на тему: "Складнопідрядні речення . Види складнопідрядних речень. Тренувальні вправи". 

     Цей урок був тематичним, учні мали змогу розширити свої знання про каву, дізнатись цікаві факти та історію її виникнення.

Метою уроку було: повторити відомості про складнопідрядне речення, його види, засоби зв’язку між частинами складного речення; удосконалювати пунктуаційну грамотність;  формувати вміння правильно визначати головне і підрядне речення, розпізнавати СПР серед інших видів складних речень , робити синтаксичний розбір, креслити схеми СПР; розвивати мовлення, увагу, логічне та практичне мислення,  інтелектуальні здібності учнів .

 Під час уроку Наталя Анатоліївна  використала різноманітні методи та прийоми роботи з учнями : "Гірлянда асоціацій»,   «Запрошення до кави», культура мовлення «Відшукай ключ» (вправа з ключем), перегляд відео, бесіда, «Асоціативний кущ», мовне дослідження, гра «Згоден? Не згоден? Обгрунтуй!»,   «Лінгвістична естафета»,   тестування за допомогою  Рlickers, рефлексія настрою.    Доречно була використана наочність: весь урок супроводжувався  мультимедійною презентацією.

     На уроці домінували індивідуальні і групові форми навчання.  Учні працювали творчо і тому досягли певних результатів. Дев’ятикласники  оволоділи такими способами особистісного розвитку: умінням спілкування, співпраці і взаємодопомоги, самодисципліни, визначення завдання та його виховання, рефлексії тощо. Всі школярі були дуже активними та отримали в кінці уроку отримали оцінки лише високого та достатнього рівнів

       Урок сприяв здійсненню в процесі оволодіння знаннями саморозвитку, самоосвіти, самовираженню кожного учня, розвиткові його мислення, емоційної сфери, збагаченню особистого досвіду.











Комментариев нет:

Отправить комментарий