воскресенье, 20 февраля 2022 г.

 У Новоуспенівському ліцеї з 7.02.2022 проходив Тиждень інформатики. Його цьогоріч проведено у змішаному режимі: у дистанційному форматі для учнів 5 – 11 класів, та в очній формі для учнів початкової ланки.

Протягом тижня було проведено ряд заходів, які були спрямовані на:
 розвиток творчої фантазії;
 логічного мислення;
 вміння орієнтуватися в інформаційному просторі;
 формування обов'язковості, відповідальності, креативності.
На шкільному блозі було розміщено план проведення тижня, де можна було ознайомитися з графіком проведення всіх конкурсів.
Розпочався Тиждень з оголошення конкурсу плакатів, колажів, малюнків - «Арт-майстерня» - для дітей середніх та старших класів. Роботи можна було розробляти як в паперовому так і в електронному вигляді. Також було оголошено конкурс проєктів «Інформатика в обличчях».
У вівторок ліцеїстів було запрошено взяти участь у веб-квесті «Цікава інформатика», під час якого діти могли застосувати свої знання з предмету та вміло відкриваючи підказки у квест-кімнаті знайти вихід із гри.
У середу учням 9 – 11 класів запропонували переглянути відеоролики з теми «ІТ. Професія майбутнього».
У четвер учні 2 класу взяли участь у виготовленні лепбука «Безпечний Інтернет» та мали змогу познайомитися з поняттям Інтернет, та з його позитивними та негативними сторонами.
У п’ятницю учні 3 – 4 класів взяли участь у грі «У пошуках ключа від країни Інформатики», де мали змогу позмагатися між собою у теоретичних та практичних знаннях з предмету.
Підсумком тижня стала інтерактивно-пізнавальна гра «Разом для найкращого Інтернету», яку вчитель інформатики Клименко Н.О. проведела для ліцеїстів 9 – 11 класів, під час якої учні пригадали усі відомі їм небезпеки в Інтернеті та правила поводження у всесвітній мережі.
Найактивніші учні були нагороджені солодкими подарунками.
Актуальність проведення Тижня інформатики полягає в тому, що даний захід вдало поєднує ігрові і навчальні моменти, показує значущість і роль інформатики в сучасному динамічному суспільстві.










Комментариев нет:

Отправить комментарий