четверг, 31 октября 2013 г.

ОБІЗНАНІСТЬ ДІТЕЙ – ЗАПОРУКА БЕЗПЕКИ


  У КЗ «Новоуспенівська ЗОШ І – ІІІ ст.» безпеці життєдіяльності    приділяється значна увага з боку адміністрації школи, вчителів – предметників, класних керівників. Цікаво та змістовно тут з 9 по 27 вересня  пройшов Місячник безпеки життєдіяльності під гаслом "ОБІЗНАНІСТЬ ДІТЕЙ – ЗАПОРУКА БЕЗПЕКИ ", під час якого було проведено ряд різнопланових заходів. 
      
У  житті є пріоритети, які незмінні упродовж усього періоду існування людства. Одним із них справедливо визначено безпеку дитини, яка  має право бути захищеною незалежно від місця її народження і проживання, кольору шкіри і статусу батьків, а також багатьох інших чинників, які впливають на нас протягом життя. Ніщо і ніколи не повинно бути сильнішим за дитячу долоньку, яка зручно вмостилась у великій надійній руці дорослого.
Та набагато краще  , коли одну дитячу долоньку  міцно тримає рідна рука тата чи мами, а іншу – відданий та мудрий педагог .
Перефразовуючи ці рядки, надійними і міцними «руками», що підтримують дитину, є навчальний заклад і  батьки.Лише в такому тісному тандемі можливий найкращий захист для дитини, найкраще отримання знань та умінь   правильно діяти в надзвичайних обставинах, приймати рішення  ,володіти навичками самозбереження, мати  усвідомлені штампи поведінки, дотримання яких є запорукою  успішного подолання  всіх негараздів, викликаних несприятливими умовами сучасного суспільства.

      У КЗ «Новоуспенівська ЗОШ І – ІІІ ст.» безпеці життєдіяльності    приділяється значна увага з боку адміністрації школи, вчителів – предметників, класних керівників. Цікаво та змістовно тут з 9 по 27 вересня  пройшов Місячник безпеки життєдіяльності під гаслом "ОБІЗНАНІСТЬ ДІТЕЙ – ЗАПОРУКА БЕЗПЕКИ ", під час якого було проведено ряд різнопланових заходів. 
Такі заходи - це підготовка особистості до активної участі в забезпеченні тривалого повноцінного життя в сучасному суспільстві. З цією метою в школі було розроблено план,який охопив всі види небезпеки , що зустрічаються в нашому повсякденному житті . У рамках місячника з учнями   1-11класів була проведена бесіда на тему «Небезпека вдома і на вулиці ». Під час заняття з  правил безпеки життєдіяльності школярам роз’яснювали основні   правила поведінки в побуті  в побуті, при експлуатації електроприладів  , на транспорті, автошляхах та залізниці,  під час збирання дикорослих  грибів, при виникненні пожежі, під   час грози та сильного вітру, при виявленні розливу ртуті, при  користуванні  предметами побутової хімії  та піротехнічними засобами, при виявленні маловідомих   та вибухонебезпечних предметів .
  Вчителі початкових класів  організували  виставку малюнків  на тему: "Живи без-печно!”. Юні  художники за допомогою  фарб та пензля   зобразили основні небезпеки , які можуть підстерігати їх у повсякденному житті . А учні середніх класів готували загад-ки, кросворди на дану тему, випускали стінгазету «Безпечне довкілля», писали реферати. Між учнями 6-7 класів було проведено вікторину на тему: „Моя безпека – запорука мого здоров'я ”.  Вікторина проводилась в формі «Брейн – рингу». Бібліотекарем школи орга-нізована тематична виставка "Цінуй своє життя". 27 вересня , в останній день місячника,  відбувся виступ агітбригади «Вогник» ( Бондар В. Трішечкіна В., Крамарська Т., Мико-люк А. , Казанок Д., Колокол  К., Левищенко К., ),  виступ якої  в котрий раз дав  можли-вість пригадати  правила поводження з вогнем,  з безпечними предметами, електропри-ладами, правила ведення здорового способу життя , діти мали змогу   дізнатись багато нового і цікавого про необхідність дотримання правил поведінки вдома і на вулиці. якої було підбито підсумки місячника та відзначені грамотами його найактивніші учні .
По закінченню виступу школярі  переглянули відеофільм про небезпеку вогню , потім Но-сенко Р.І,  вчитель ОБЖ,  провела вікторину.  По завершенні
 Звичайно, і вдома, і у школі дітям щодня нагадують про правила безпеки. Але саме проведення подібних заходів  є дієвою формою виховання школярів, яка допомагає дітям правильно орієнтуватися у небезпеці та знаходити правильні рішення в разі виникнення надзвичайної ситуації.

                                                                                       Н.Дериглазова
                                                              вчитель КЗ «Новоуспенівська ЗОШ І – ІІІ ст..»

Комментариев нет:

Отправить комментарий