понедельник, 11 октября 2021 г.

Тиждень протидії булінг

 

 



У такому динамічно змішаному світі у різних сферах життєдіяльності людини виникає безліч проявів. І не завжди вони позитивні.

 У тісному дружньому колі учні 5 та 7 класів із соціальним педагогом Лапицько Дар’єю Олександрівною училися протидіяти булінгу.

 Останнім часом яскраво вираженими є прояви цькування, осуду та навіть і застосування фізичної сили один до одного у дитячому середовищі. І це викликає неабияку стурбованість.

  Зовсім нещодавно вступив у силу закон, що передбачає відповідальність за булінг, тобто цькування або бездіяльність учасників освітнього процесу, які полягають у фізичному чи моральному насильстві.

 З метою запобігання таких проявів в учнівському середовищі проводиться профілактична робота, яка передбачає інформування, проведення різноманітних заходів із зазначених питань.

 У рамках Тижня протидії поширення булінгу серед учасників освітнього процесу у закладі відбулося заняття під гаслом «Stop боулінг».

 Інтерактивні вправи допомогли уявити булінг як темні хмари недовіри, образи, цькування, які розвіюються їх сонячними промінчиками доброти, довіри, вдячності. Цікаві ігри, притчі, відеоперегляд та навіть музика і поетичне слово допомогли дітям зрозуміти, що довіра і вдячність-перші кроки на протидію булінгу.

 Серед учнів 5-9 класів провели анкетування «У нашому класі/ у школі», аби виявичи чи присутнє цькування серед молоді.

 Протягом тижня діяла  інформаційна виставка «Stop buling».Учні опрацювали інформацію про види булінгу, міри покарання, навчилися  відрізняти булінг від звичайного конфлікту. Усі заходи проводилися для кожного учнівського колективу окремо, дотримуючись санітарно – гігієнічних вимог сьогодення.



Комментариев нет:

Отправить комментарий