среда, 21 октября 2020 г.


 

«Європейський тиждень місцевої демократії» - нова політична ініціатива Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи та Європейського комітету місцевої та регіональної демократії. Цей захід має щорічно організовуватися місцевими органами влади усіх держав - членів Ради Європи з метою просування принципів місцевої демократії та сприяння демократичній участі на місцевому рівні.

Основними цілями проведення «Європейського тижня місцевої демократії» є:

 - підвищення рівня обізнаності громадян Європи стосовно діяльності місцевих органів виконавчої влади та можливості брати участь у прийнятті рішень на місцевому рівні;

 - заохочення членів муніципальних рад та державних службовців до участі у демократичному процесі на місцевому рівні з метою запровадження стандартів публічної етики як основи відносин з громадянами;

 - розвиток місцевої демократії як компоненту становлення демократичної Європи та інформування громадськості про роль Ради Європи у цьому процесі.

Головною метою Тижня є активізація процесів розповсюдження інформації щодо принципів, надбань та досягнень функціонування місцевої демократії в Україні та Європі, сприяння обізнаності населення щодо можливостей вирішення питань місцевого значення та залученню громадян до прийняття управлінських рішень, надання можливостей для ознайомлення з роллю Ради Європи та інших інституцій спільної Європи в області розвитку місцевої демократії.

Відповідно до принципів демократичного розвитку забезпечення вільне отримання інформації стосовно можливостей участі громадян у суспільно-політичному житті їх міст та регіонів є головною передумовою здійснення ефективного та дієвого управління на місцях. Розповсюдження інформації про діяльність місцевих органів влади, ознайомлення громадян з основними принципами їх роботи, привернення уваги населення селищ, міст та регіонів до того, що їхня участь у місцевих справах є найважливішим чинником життєздатності демократії, поширення інформації про різні форми та можливості участі в прийнятті рішень на місцевому рівні активно сприяє розширенню участі населення у соціальному, культурному, економічному та політичному житті.

В КЗ "Новоуспенівська ЗОШ І - ІІІ ступенів" протягом Європейського тижня місцевої демократії,

з 12 по 16 жовтня 2020 року, було проведено ряд заходів.

 З метою виховання патріотизму підростаючого покоління через любов до «малої батьківщини» – рідного міста та людей, які у ньому живуть, проведено конкурс учнівських малюнків на тему: “Яким я бачу майбутнє України”.

Бібліотекарем Кривенко Л.С. оформлено книжкову виставку «Демократичні цінності Європи та України».    

 З метою виховання патріотизму підростаючого покоління через любов до «малої батьківщини» – рідного міста та людей, які у ньому живуть, проведено конкурс   учнівських малюнків серед   1-5 класів на тему: “Яким я бачу майбутнє України”.

  У  шостому та сьомому  класі   проведено  гру-вікторину «Відкриваємо для себе Європу: розвиток місцевої демократії». Діти були активними гравцями. Гра проходила в атмосфері доброзичливості, командної підтримки. Після підбиття підсумків, виявилося, що перемогла дружба та європейські цінності.

 13 жовтня класний керівник 8 класу Іванова С.В. провела  зі своїми вихованцями годину спілкування  «Що таке демократія і як вона діє на місцях».

Для учнів 9-11 класів  була проведена конференція на тему ««Місцева демократія – основа сучасної держави». Діти проявили себе у своїх висловах, думках, змогли пояснити та донести до слухачів свою позицію, висловили своє бачення майбутнього розвитку принципів європейської демократії на ниві українського місцевого самоврядування.


Місцева демократія є загальною європейською цінністю і повинна спиратися на кращі досягнення та практики в галузі управління та демократії. Активна просвіта громадян щодо сучасних європейських інструментів та механізмів сприяння місцевій і регіональній демократії має перетворити їх на палких прихильників процесу євроінтеграції.






 

Комментариев нет:

Отправить комментарий