среда, 25 марта 2020 г.

   Загальнонаціональний карантин, який мав тривати до 3 квітня включно, продовжили до 24 квітня включно. Відповідне рішення Уряд ухвалив сьогодні, 25 березня 2020 року.
   У Міністерстві освіти і науки повідомили, що через продовження загальнонаціонального карантину до 24 квітня включно усі заклади освіти незалежно від форми власності та сфери управління мають продовжити карантинні заходи до відповідного терміну.
«З огляду на ситуацію у світі, таке рішення було очікуваним. Наразі терміни карантину можуть знову змінитись в залежності від епідеміологічної ситуації в Україні. Цьогорічне ЗНО потрібно буде переносити на більш пізні дати. Однак воно обов’язково відбудеться. Це також змінить терміни проведення вступної кампанії. Наразі ми маємо декілька можливих сценаріїв розвитку подій. Сподіваюсь, що до кінця цього тижня вже зможемо представити їх суспільству з чітким таймінгом», – заявив заступник міністра освіти і науки Єгор Стадний.    У відомстві зазначили, що також передбачається зміна формату проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання. Докладна інформація про це буде на сайті МОН завтра, 26 березня. 
     
Крім цього, режим надзвичайної ситуації запровадили по всій країні. Також Кабмін постановив належним чином облаштувати КПП в зонах надзвичайної ситуації з обов’язковим санітарним оглядом громадян та пропуском лише після медичного огляду осіб та дезінфекції транспортних засобів; залучити до роботи на цих пунктах працівників та технічні засоби МОЗ, Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС, Держпроспоживслужби; усі приміщення, дороги та тротуари мають проходити ретельну дезінфекцію; надавати допомогу малозахищеним верствам населення із залученням працівників соціальних служб, громадських і волонтерських організацій до надання допомоги. 






МОН: тривалість навчального року може бути продовжена

У Міністерстві освіти допускають можливість фактичного продовження навчального року в Україні. Про це йдеться у роз'ясненнях відомства щодо організації освітнього процесу в школах під час карантину.
Зокрема, у відомстві повідомляють, що Законом України «Про повну загальну середню освіту» встановлено, що освітній процес у закладах загальної середньої освіти завершується не пізніше 1 липня.

«Якщо у зв'язку з епідеміологічною ситуацією в Україні термін дії карантину буде змінено, фактична тривалість навчального року може бути продовжена. У такому разі освітній процес включатиме аналіз виконання навчальних програм, з урахуванням фактично проведених навчальних занять (у тому числі дистанційно) та результатів навчання учнів, здобутих під час карантину», - повідомили у Міністерстві освіти і науки.

Комментариев нет:

Отправить комментарий