среда, 23 января 2019 г.



З Україною в  серці
22 січня наша країна щороку відзначає державне свято – День Соборності України з нагоди проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Важкий шлях пройшла Україна , щоб здобути незалежність і соборність своїх земель. У тяжкій і тривалій боротьбі наш народ не раз переживав як гіркі , так і радісні події. І ось 22 січня 1919 року злилися століттями відірвані одна від одної частини єдиної України. Цей день назавжди залишиться в історії народу як свято Соборності , як  символ боротьби за волю, символ порозуміння між людьми, символ  надії та віри у майбутнє нашої великої родини, що зветься Україною.
Ми пишаємося, що ми – українці, а наша Вітчизна – Україна, земля, дорога та мила серцю кожного із нас. Ми горді зватися українцями, тому  цього дня у нашому закладі освіти відбувся патріотичний захід з нагоди святкування Дня Соборності. Розпочали свято дві українки у національному вбранні та яскравих віночках, які символізували собою Західну та Східну Україну. Ми ще раз нагадали собі, що сила нашої держави  - в єдності українських  земель. Учні нашої школи з задоволенням переглянули відеофільми  про красу України з висоти пташиного польоту, історичні документальні кадри про події , які відбулися сто років тому.
Ми, молоде покоління незалежної України, віримо, що територіальна цілісність нашої держави, скріплена кров*ю мільйонів незламних борців, навіки залишиться непорушною. Здобутки попередніх поколінь продовжують своє життя в поколіннях прийдешніх. Вони допомагають, підтримують зберігати найсвятіше – пошану до наших батьків, дідів,справу боротьби за Українську державу. Тому на закінчення свята на згадку про проголошення Акта Злуки  учні та вчителі нашого закладу  взялися за руки, створивши живий ланцюг  як символ єдності українського народу, та заспівали пісню про те, що у всіх нас одна Україна,бо іншої немає.
Ніщо нас не спинить, лунає наш клич,
Хай буде Вкраїна соборна навік,
Велика і вільна,соборна,міцна,
У світі поважна, для нас дорога!
Левищенко Ксенія, учениця 11 класу КЗ «Новоуспенівська зош
І-ІІІ ступенів»



Комментариев нет:

Отправить комментарий